cropped-free-image-resizer-cropper-73.png

ВРАТИ НА ФРЕНСКИ

Защо да се ограничавате само до една врата, когато можете да имате две? Френските врати, които се определят като чифт симетрични врати със стъклени панели, които се отварят и затварят една към друга, могат да придадат на пространството лека, вдъхновена от страната атмосфера. За да се поберат физически чифт френски врати, структурата на стената ще трябва да бъде коригирана. Френските врати имат няколко предимства, включително повишена вентилация и естествена светлина.

Въпреки това, не се заблуждавайте от името. Французите, както посочва Хънкър, са били вдъхновени от симетричните врати, представени през целия италиански Ренесанс.

ВРАТИ, КОИТО СЕ СГЪВАТ И В ДВЕТЕ ПОСОКИ

Няма единен метод за изграждане на врата, въпреки че повечето типични форми се отварят и затварят на панти. Вземете например двукратните врати. Сгъваемите врати са съставени от много панели, облицовани един до друг и се предлагат в различни материали като дърво и стъкло.

Вместо да използват традиционна панта на вратата, панелите са свързани със система за проследяване, която създава илюзията за сгъване на панелите един в друг. Тъй като двукратните врати не се отварят, те заемат много по-малко място, което ги прави идеални за компактни места като гардероби.

ВРАТИ В ДЖОБА

Помислете за джобната врата като за щастлива среда между облицовани и двукратни типове, ако искате да увеличите максимално пространството си. Този стил на врата се плъзга по коловоз, подобно на двукратна врата. Джобна врата, от друга страна, се вписва в съседната стена, а не поредица от панели, събрани отстрани на рамката на вратата. Макар че джобните врати отнемат време за инсталиране, те са алтернатива за спестяване на място за малки зони.

ВРАТИ, които се плъзгат

Друг вариант за максимално увеличаване на площта на пода е да инсталирате комплект плъзгащи се врати. Този дизайн по подобен начин използва система за колела и коловози и се предлага в различни материали. (Помислете за дърво, жалузи, метал и метални жалузи.) Въпреки това, тъй като плъзгащите се врати се плъзгат от едната страна на другата, тази форма е достъпна само от едната страна. Този стил работи добре в почти всеки дом, независимо дали искате да добавите завършек към гардероба си или да създадете вход между дома си и чудесната природа.

ВРАТИ ЗА ПЪРВНИ С ПЪЛЗАЩИ ПЪЛЗВАЩИ ПЛЪЗГАЩИ СЛ

Да, дори нещо толкова светско като врата може да бъде модерно. Плъзгащите се врати на плевнята са популярни през последните години поради способността си да придадат на всеки дом модерно усещане за селска къща. Този тип ферма работи на открита писта и е едновременно практичен и очарователен. За разлика от джобните и двукратните врати, които са идеални за малки стаи, този тип изисква достатъчно свободно пространство на стената, за да се отваря и затваря лесно.

Въпреки това, докато вратите на плевнята се предлагат в различни дизайни, размери и цветове – и на справедлива цена – тази опция има няколко недостатъка. Тази врата не осигурява същото ниво на звукоизолация като стандартната врата с панти.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Свързани новини