cropped-free-image-resizer-cropper-73.png

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ИЗБОР НА СТИЛ НА ВРАТА

За повечето хора вратата е много повече от просто метод за преминаване от една стая в друга. Той може не само да осигури модерен щрих към вашия район, но също така може да предаде атмосферата на стаята, преди да влезете в нея. Докато много хора просто боядисват вратите си, стилът на вратата, който изберете, може да има значително влияние.

Намирането на правилната врата за вашата къща, да не говорим за разпознаването на фините разлики между всеки тип, може да бъде по-трудно, отколкото изглежда. Въпреки че повечето врати са класифицирани като равни, панелни, стъклени или жалузи, всеки вид може да бъде допълнително разделен въз основа на модела и начина, по който се отварят и затварят.

Вратите са от решаващо значение за всяка стая, независимо дали строите нова къща или реновирате съществуваща, и не могат да бъдат пренебрегвани. Ние съставяме задълбочена колекция от стилове на врати, за да ви помогнем да намерите най-доброто решение за вашия вкус и среда. По този начин ще можете да разберете разликата между панел и джобна врата и ще можете да я обясните на другите.

ВРАТИ С ПАНО

Плоските панели се вписват между поредица от стълбове (вертикални рамки) и релси в този тип, известен също като врата с рамка и панел (хоризонтални рамки). Докато панелните врати се предлагат в различни стилове, най-популярната е вратата с шест панела, която е съставена от шест правоъгълника или квадрата.

Вратите с ламперия са класика от 18-ти век и има причина за това. Плаващата архитектура на вратата с рамка и панел, според Spruce, й позволява да се разширява и свива, когато нивата на влажност се променят, като предпазва структурата от напукване и разцепване с течение на времето. Вратата с ламперия е достатъчно адаптивна, за да се слее с всеки стил на дизайн, независимо дали вашият вкус е по-класически или съвременен.

ВРАТИ, КОИТО СА ЧИСТИ

Вратите с проточване са от другия край на спектъра, специализирани в простотата. Вратата е направена от една плоска плоча от дърво, а не от стълбове, релси и панели. Вратите са също толкова адаптивни, колкото и техните панелни колеги, но е по-вероятно да се видят в по-нови, по-модерни стаи.

ВРАТИ С ШАЛУЗИ

Външният вид на жалузи води началото си от Средновековието и се е доказал като вечна естетика. Вратите с жалузи се определят като врати с хоризонтални, ъглови ламели или остриета, които са предназначени да насърчават светлината и вентилацията. Не е изненадващо, че вратите с жалузи са популярни както в горещи, така и в студени региони, както и в малки зони като прахови помещения и перални кътчета.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Свързани новини