cropped-free-image-resizer-cropper-73.png

Значението на вратите

Всички сме чували поговорката, че първото впечатление често е последно и това е особено вярно, когато става въпрос за влизане в къщите ни.

Входът на всеки дом оставя трайно впечатление у гостите, но вратите остават игнорирани, освен ако не са очарователно проектирани или завършени в лошо състояние.

Вратите са жизненоважна част от всеки дом, тъй като придават не само естетическа стойност, но и атрибути като издръжливост, здравина, водо- и топлоустойчивост и не трябва да се изкривяват с времето.

В миналото вратите са били използвани с изключителната цел да гарантират поверителност и сигурност, но това вече не е така. Вратите са се превърнали в значима естетическа структура и жизненоважна характеристика на интериорния дизайн на дома.

Врати с панти

Вратата от масивно дърво или врата с кухи сърцевини, закрепена към рамка на вратата с две или повече панти, са най-често срещаните типове врати с панти.

Те са твърде разпространени и могат да се използват практически във всяка ситуация, когато е необходима врата. Предните входни, задни входни, интериорни и гардеробни врати са най-често срещаните видове тези врати.

Врати от Холандия

Холандска врата, известна още като двойно окачена или половин врата, е хоризонтално разделена врата, която позволява на горната половина да се отваря, докато долната половина остава затворена.

Двете части се държат заедно със сигурен стегнат болт и действат като обикновена врата.

Холандските врати са популярни в днешно време заради тяхната функционалност, както и старинния им вид. Тези врати също са популярни за интериорни врати, тъй като ви позволяват да държите под око (и ухо) на младежите и животните, като същевременно ги държите в или извън определени зони на къщата.

Джобните врати са вид врата, която има

Джобните врати са уникални с това, че когато се отворят, те “изчезват” в определена кухина в стената. Тези врати обикновено са окачени отгоре и се плъзгат по монтирана на тавана пътека.

Много собственици на жилища харесват джобните врати просто защото оценяват външния им вид. Понякога се използва джобна плъзгаща се врата за разделяне на две стаи, така че да могат да бъдат свързани при необходимост.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Свързани новини