cropped-free-image-resizer-cropper-73.png

Как да избера подходящите врати за кухнята?

Определяне на вида врати

Вратите са важна част от кухнята. Има много различни видове. Разгледаме някои от тях:

 • Те могат да отговарят на различни идеи и дезигни.
 • За да стане кухнята хубава и функционална.

Избиране на материала за врати

При избора на материал за врати и стени се разглеждат шиндли, стъклени плочки, дърво, MDF/Sponov, Sulpher/Metal/Bronze/Lacrosu, топлоизолационни покрития:

 • Stenke – Stenke е най-често използваният стъклен материал за кухненски врати. Предлагат се в различни цветове, за да се съчетаят с останалия кухненски интериор;
 • Дървени врати – дървените врати придават характер на кухненския интериор, като обличат съдовете, които притежавате;
 • Стъкло – комбинацията от стъкло, метал и дърво придава на помещението елегантност;
  PVC – PVC материалът е лесен за почистване и силно водоустойчив;
 • Изолационно стъкло – изолационните врати са идеални за банята или кухнята и осигуряват допълнителна топлина през студения сезон. Те са изработени от трайни и екологични материали. Могат да бъдат изработени с метални рамки или с врати, вградени в рамката. Звукопоглъщането им е по-добро от това на другите видове врати;
 • МДФ – могат да се използват особено за елегантен интериор на всяко пространство;
 • SulpHur / Medium / Bronze / Lacrosu – предлагат се в различни цветове, този тип конструкция позволява персонализиране на прозорците при използване на специални рамки на горната част;
 • Пластмаса – пластмасовите врати имат своите предимства: те са тънки, но практични и устойчиви на атмосферни влияния и наранявания от насекоми. Могат да се използват във всякакъв вид строителни помещения.

Разглеждане на дизайна на вратите

Първото, което трябва да се предвиди при планирането на ремонта на кухнята, е събирането на информация за свойствата.

 • Неколковидови врати се избират за различни стилове. Без значение какъв е избраният стил на вратите, стандартното монтиране на настилката означава един и същи слой на практичност и естетика.
 • Вратите могат да бъдат въздушни и да се скриват чрез отключване с по-удобни за Вас преклопувания.

За това ние предлагаме нашите сериозни надежди, че ще Ви помогнем да направите идеалният проект.

Разбиране на размерите на вратите

За да изберете правилни врати за кухнята си, трябва да разберете размерите на вратите, които сте избрали. Друго важно е да се отчитат размерите на кухнята.

В следващата секция ще обсъждаме:

 • Безопасността на вратите.
 • Практичността на вратите.
 • Цветовете на вратите.

Измерване на пространството за врати

За да изберете точно размерите на вратите, с които ще смените същите, трябва да се внимаваме на различно скоро.

 • Ако се ползва кухненска врата с кухенски ключ, целесъобразно е да има пропъртивност между 10см и 12см.
 • Ако има окно, целесъобразно е да има пропортивност между 18см и 20см и да бъде зададена пропортивност 8см.
 • Ако американска врата, с пропортивност между 14см и 16см. При това има няколко оригинални пропортивности. Да се зададе 3см крайна прортивност на вратата.
 • Ако прортивността е 1см необходимо да се използва правилният пистон на руския производител. За да бъдат правилно сменени, може да се използва програма, която да преобразува бодиците на вратата в целесъобразна архитектура. Необходимо е да се направи наложено съответствие.

Избиране на размер на вратите

Размерът на вратите също има своя полезна цел. Изборът на правилен размер може да бъде прагматичен и естетичен. За да се подсигурите, че сте направили правилното решение, можете да следвате тези важни правила:

 1. Конструкцията на желаната врата може да ви даде полезни съвети;
 2. Меренето е важно, така че трябва да имате добра представа от професионали – архитекти и други специалисти;
 3. Потърсете подкрепата на двама специалисти, за да имате качествен преглед на материалите;
 4. Извънредни неща (опрати) ще предотвратят грешките при употребата на правилна техника за анализ.

Проверка на функционалността на вратите

Функционалност е най-важно при избора на врати за кухнята. Трябва да разберете предимствата, които могат да ви помогнат.

В следващата секция ще разгледаме функционалността и как да ги проверите:

Избиране на врати с правилно монтиране

Когато търсите подходящите кухненски врати, препоръчваме да следвате този бърз процес от 5 стъпки:

 1. Избор: Колкото повече възможности за избор на форми, стилове, цветове, размери, функции и ярки bacuacrkjba oc uuakbc. Uy Bacnfta kuyvan a npekmue anocmomahymu y amacui y ocanru uauaopa noceupu maomaa e y npeonno aueka emaa memoeatca mca ahtheghmsc npucmnoaeu.
 2. Монтаж: Потърсете професионална помощ при монтирането на врати, като например проверка на рамката, пантата на вратата, плочата на бравата, дръжката на вратата, ключалките, затварящите устройства и др. Уверете се, че всички части са подравнени правилно и дървото приляга сигурно. Проверете дали има сертификат MDL.
 3. Довършителни работи: Нанесете уплътнители и боя върху материалите на вратата, за да увеличите устойчивостта им на влага и температурни промени. Монтирайте уплътнения за защита от атмосферни влияния по ръбовете.
 4. Прикрепете дръжката на вратата, почукването, визьора, звънеца и др. Монтирайте декоративни корнизи върху панела на вратата. Уверете се, че всички части са здраво закрепени.
 5. Изпитване: Проверете вратата за правилно функциониране. Проверете вратата за подравняване, гладкост и плътност. Проверете дали се отваря и затваря лесно.
 6. Поддръжка: Не забравяйте да почиствате редовно вратата, за да отстраните мръсотията, праха и остатъците. Нанасяйте отново уплътнители и боя, ако е необходимо. Проверявайте за разхлабени части или повреди и ги ремонтирайте или подменете.

Консултация с професионален дизайнер

Избирането на врати за кухнята трябва да бъде внимателно. Да се консултирате с професионален дизайнер може да помогне. Да видим какви са предимствата и как да изберем такъв:

 • Предимствата на вътрешните врати за кухнята;
 • Как да изберем материал за вратите;
 • Как да изберем дизайн и цвят на вратите;
 • Какви са предпочитанията при избора на врати;
 • Как да подобрим изгледа на кухнята с помощта на вратите.

Определяне на изискванията за дизайна на вратите

Първо анализирайте спецификациите – уникални свойства number1, count2, answer3s.

Погледнете размер1, брой2 и материал3s, за да решите между два вида врати – врати от масивно дърво и врати от безрамково стъкло.

 • Вратите от масивна дървесина са класически, идеални за уютни селски кухни. Предлагат се с панти, хармоника с двукрили врати и плъзгащи се джобове. Декоративните елементи могат да нарушат функционалните характеристики, напр. дръжките за издърпване или копчетата скъсяват ширината на рамката на вратата.
 • Безрамковите стъклени врати имат много дизайнерски характеристики. Могат да се прилагат текстури като матирана или тонирана за осигуряване на неприкосновеност на личния живот. Създава се атмосфера на отворен план. Разходите за почистване и поддръжка са по-високи. Видовете включват врати на панти с двукрили врати и плъзгащи се врати. Могат да се включат както визуални, така и практически функции.

Обсъждане на най-подходящите варианти

Мислите да работите в строителството? Важно е да съберете информация и да си съставите разумно мнение. Що се отнася до вратите за вашата кухня, следвайте някои основни съображения:

 • Необходимост – преценете внимателно най-добрата врата, която отговаря на вашите разходи, и проучете степента на използване.
 • Качество – Цената не означава превъзходно качество. Проверете използваните материали, за да се уверите в доброто качество и издръжливостта.
 • Стил – Определете стила на мебелите и преобладаващите цветове, за да знаете коя врата е най-подходяща за декора на вашата кухня.
 • Законодателство – Проверете дали вратата отговаря на всички съответни местни закони, за да не се нарушават размерите и форматите. #simplesmentedecor

Често задавани въпроси

Q: Как да избера подходящите врати за кухнята?

A: Изборът на врати за кухнята зависи от цялостната естетика на интериора и специфичните изисквания на всеки домакин. Затова е важно да изберете врати, които се хармонизират перфектно с дизайна и функционалността на кухнята.

Q: Какви материали за врати мога да избера?

A: Вратите за кухнята могат да бъдат изработени от различни материали, като дърво, MDF, PVC, стъкло или комбинация от тези материали. В зависимост от вашите предпочитания и нужди, можете да изберете врата, която да отговаря на вашите очаквания.

Q: Какво е важно да имам предвид при избора на размер на вратите?

A: При избора на размер на вратите е важно да имате предвид размерите на кухнята и за какви конкретни функции ще се използва кухнята. Важно е да изберете врати, които са отговарящи на нуждите и предпочитанията ви.

Q: Как да поддържам вратите на кухнята по продължително време?

A: Изборът на врати за кухнята е една инвестиция, затова е важно да ги поддържате наред през цялото време. Можете да използвате неагресивни почистващи препарати за почистване на вратите и да ги подмазвате редовно. Също така е важно да не претоварвате вратите с тежки предмети.

Q: Колко време е необходимо за монтаж на вратите за кухнята?

A: Часовете, необходими за монтаж на вратите за кухнята, зависят от конкретните цели и условия. Обикновено монтажът може да отнеме няколко часа до един ден.

Q: Къде мога да намеря врати на добра цена?

A: Вратите за кухнята можете да намерите в магазини за домашно обзавеждане, строителни магазини и онлайн магазини. Можете да сравнявате цените и да изберете най-подходящата оферта за вас.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Свързани новини