cropped-free-image-resizer-cropper-73.png

Как да избера подходящите врати за спалнята?

Основни неща, които трябва да знаете за вратите

Когато закупувате врати за спалня, има много неща, които трябва да отбележите. Снимката и дизайна са ключови. Освен това, може да прецените и сигурността и ергономичността. Вие трябва да вземете в предвид няколко неща, за да ви помогнем да изберете правилната врата:

 • Снимката и дизайна
 • Сигурност
 • Ергономичност

Различните видове врати

Вратите се предлагат в различни модели, видове, стилове и материали. Това се отразява на светлината и неприкосновеността на личния живот в спалнята ви.

 • Двустранните врати предлагат едновременно осветление и неприкосновеност на личния живот. Те са чудесни за натоварени спални, като позволяват навлизането на естествена светлина и същевременно осигуряват звукоизолация.
 • Плъзгащите се врати са добър вариант, ако няма достатъчно място за обикновена врата. Те се предлагат в различни размери и стилове на панелите, като позволяват навлизането на естествена светлина и придават модерен естетически вид.
 • Двукрилите врати са чудесни за малки спални. Те се сгъват и плъзгат към стените, като спестяват място и пропускат светлина.
 • Вратите на панти са известни още като “врати”. Те се отварят и затварят чрез издърпване и натискане на пантите в двата края. Осигуряват добра звукоизолация, но не предлагат по-големи отвори. В зависимост от модела, те могат да се предлагат с остъклени стъкла, което позволява навлизането на повече естествена светлина.
 • Джобните врати пестят място. След отваряне навън те изчезват в съседна стена или преграда. Предлагат се с метални релси и осигуряват ограничена звукоизолация в сравнение с другите видове.

Какви са основните предимства и недостатъци на всеки вид врата

Когато се разглеждат подходящи врати за спалня, трябва да се вземат предвид някои основни предимства, решения, цветове или многофункционалност.

 • Вратите Cottage (Dryvi) предлагат дизайн с една панта и традиционна естетика. Те са изработени от масивна дървесина и подхождат на селски или рустикален декор. Вратите Cottage имат основен дизайн с малки елементи като декоративни профили и панели по вертикалните и горните релси. Въпреки това те могат да се завъртят, когато останат отворени, така че трябва да се използват с повишено внимание в близост до стълби или опасни зони.
 • Вратите на панти са класически дизайн, който може да се използва във всяко пространство. Олекотената рамка позволява лесен монтаж и гъвкавост при отварянето на вратата навътре и навън. Тези врати обаче обикновено имат ограничение на размера от 32 инча ширина.
 • Плъзгащите се (байпасни) врати предлагат отлична функционалност и решения за пестене на пространство, като същевременно осигуряват неприкосновеност на личния живот. Те се предлагат с двойни стъкла и се движат нагоре и надолу по релси. Между релсите обаче може да се натрупа прах, ако се намират в близост до прозорци и не са добре изолирани. Ето защо при избора на този вариант трябва да се вземат предвид фактори като изолацията.

Избор на материал за вратите

Вратите на спалнята са важни. Изборът на материал е от съществено значение. Бюджета също го има. Не трябва да го пренебрегнем. Други фактори свързани с материала също са важни:

 • Цветовете
 • Формите
 • Текстурите
 • Дължината на вратите
 • Височината на вратите

Дърво

Дървото е най-често избиран материал за спалните врати. Дървесните склоподобни ребра подчертават удобство, добро уклонение и умелия.

Здраводеялоско – операшеното дърво е смес от лъчезно цветно, ланска, скапанчана почманч и цемена американска интерпретация. То има удобства и умелия, съчетани с елегантността. Изключителна устойчивост и отличен хоп подходят за много домове. Това позволява да се постигне максимална класическа елегантност.

Алуминий

Алуминиевите врати са популярен избор за тези, които ценят функционалността. Алуминият предлага:

 • Лекота – Дълъг живот, лесен монтаж и лесно обслужване.
 • VRS – CARKA – Sootreeapio VRS – How Manp Gostroiot.
 • Фигенколд – Монектон брие, рестаршия тайбълс.
 • Rust-Kust – устойчив на ръжда и идеален за крайбрежни или тропически райони.
 • Дълготрайност – Издръжлива и може да издържи на натиска на околната среда като вятър, сняг, дъжд и влажност,
 • без да корозира или да се напука.
 • Достъпност – Алуминият е бюджетен материал поради своята достъпност и стойност. Най-достъпният вариант за собствениците на жилища, които искат да имат сигурен вход със стил.

Стомана

Неръждаемата стомана е идеалният избор, когато става въпрос за панти за врати. По принцип стоманата е устойчива на ръжда и с различните си свойства може да издържи на суровите атмосферни условия.

Но възниква въпросът – как да се поддържа здравината на вратата? Затова нека разгледаме плюсовете и минусите на изтъняването. И така, китайската, френската и фланапанската стомана отчитат всички характеристики на здравината. Същото се отнася и за пантите – те трябва да бъдат интегрирани в околната среда.

Дизайн и декорация

Изборът на подходящи врати за спалнята изисква баланс. Стилът трябва да съответства на дизайна и предпочитанията. Декоративното вълшебство на правилно избраните врати добавя късмет. То допълва спалнята.

Избор на стил

Най-бързият начин да се обнови декорацията на стаята е с промени свързани с двери. Има много видове двери: придворни, домакински, модерни и стил къща. Отворените луври и панелни двери с изцяло детайлиран дизайн и гравирания добавят богатство на всяка стая.

Материалът на дверите е по-важен от избора на дизайна. Твърдо дърво е по-скъпо и декоративно, докато по-лекият пластмасов панел може да подходи перфектно за модерен вид без да превишава бюджета. Ако бюджетът не е проблем, може да се опитате с дървени фиброгласови двери, които изглеждат като дърво, но са много по-защитени от времето.

Без значение какъв стил изберете – ако го изберете правилно, може да ви подхожда и да добавя стойност към дома и продаваемостта му.

Избор на цветове

Izborot na pogodni tsvetovi depends glavno od stylot koj sakat da go posette. Трябва да сте сигурни, че цветовете, които сте избрали, работят заедно.

Zlatenjak – To e slatko mo~nost so zlatni zenki vo vid na design da go obvivnete na bedroomata va{a. Gi pu{tate vo ovaa boja da ja осигурите спокойствие и хармония в дома.
С майсторското съчетание на модерни елементи и богати текстури тази аранжировка има потенциала да се разглежда като модерна и елегантна врата за спалня.

Монтаж и поддръжка

Подборът на подходящи врати за спалня може да се смята за различно задание. Ако решите да монтирате сами и да познаете кои да изберете, това ръководство е за вас. Обобщено обяснение ви помага да изберете правилно монтирани и профилни врати.

Как да изберете професионален монтажник

След избора на врати, които ще увеличат удобството или допълнят дизайна на спалнята си, следва още един важен шаг. Tова е намирането на подходящия профил за пасква. Pa3бирането и цветното на стъклата е видимо от характерната механика и гладко осъществяване.

Това, което трябва да се вземе предвид при избора на паскви от различни материали и форми – то е качеството и многоцветността:

 • Ако профилът за пасква е пластмасов или алуминиев, тогава видимостта и е гарантирана и може да се достигне с малки отклонения.
 • Пасквата може да бъде окачвана или подравнявана с транспортната си прочност и акуратно прилагане.
 • Осъществяването на тежестите и профилните стъкла идва с гарантирана детайлност и точно поставяне.

Какви са основните правила за поддръжка на вратите

Изборът на врати за спалнята должен да се спазва някои основни правила. Удобство, цена и достъпност са важни.

Често задавани въпроси

1. Как да избера правилните размери на вратите за спалнята?

A: За да изберете правилните размери на вратите за спалнята ви, трябва да измерите отвора, където ще бъдат инсталирани вратите. От мястото, където ще бъдат поставени вратите, вземете точни мерки на височината и ширината. Ако не сте сигурни как да го направите, моля, потърсете професионален съвет.

2. Какъв тип врати трябва да избера за спалнята си?

A: Това зависи от вашите нужди и предпочитания. Ако искате да имате максимален естетичен ефект, можете да изберете нетипична форма или модел врати, който да придава индивидуален стил на спалнята. Ако искате повече удобство, тогава ролетните или плъзгащите се врати са добър избор.

3. Какви материали за врати са подходящи за спалнята?

A: Най-подходящите материали за вратите на спалнята са: MDF и пдч. Те имат преимуществата да бъдат здрави, лесни за поддръжка и сравнително икономични. Освен това, тези материали предоставят гладък и хомогенен финиш.

4. Как да подбера цвета на вратите за спалнята?

A: Цветът на вратите за спалнята може да се избере в зависимост от това какъв е стилът на спалнята ви. Например, ако стилът на спалнята е модерен, можете да изберете врати в бяло, черно или сиво. Ако стилът е по-традиционен, вратите могат да бъдат изработени с дървесни структури и цветове. Тъй като цветовете на стените и на другите мебели също имат значение, може да потърсите съвет от професионален дизайнер.

5. Какъв монтажен метод трябва да бъде използван за вратите на спалнята?

A: Монтажният метод, който трябва да се прилага за вратите на спалнята, зависи от модела на вратата и механизма, който ще бъде използван. Например, за ролетните врати обикновено се използва винт или монтажен набор, докато за плъзгащите врати стандартното монтиране е върху релси.

6. Какво да правя, ако вратите на спалнята ми не са стандартен размер?

A: Ако вратите на спалнята ви не са стандартен размер, можете да поръчате персонализирани врати. Това ще ви позволи да получите точните размери, които са необходими за вашият проект. Можете да потърсите помощ от професионален монтажник.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Свързани новини