cropped-free-image-resizer-cropper-73.png

TÜV – проверена защита срещу проникване

Погрижихме се за вас с интегрирани функции за сигурност.

За всяка секционна врата Novoferm максимата е “сигурността на първо място!” В резултат на това всички критични компоненти имат възможно най-много защитни функции. При работа с вратата това прави невъзможно да нараните пръстите си.

Освен това вратата е механично закрепена до такава степен, че няма да падне, дори ако пружините откажат. Управлението на гаражната врата гарантира, че ако вратата се допре до препятствие, тя ще спре и веднага ще се придвижи в обратна посока.

Секционните врати Novoferm са напълно защитени от насилствено проникване поради своята конструкция. След приключване на изпитването TÜV сертифицира секционните гаражни врати в съответствие с директивите TTZ “Защита на гаражните врати “*.

Насилственото отваряне се предотвратява от задвижването, което отваря гаражната врата с натискане на бутон. Защитата е автоматично подсигурена в ограничителя на направляващата релса, който предотвратява вдигането на вратата с лост – дори при загуба на захранване. Освен това кодираното дистанционно управление с променящ се код е напълно безопасно, като забранява всякаква форма на експлоатация.

Към секционните гаражни врати с ръчно отваряне се включва здрава планка, която се заключва в рамката на вратата и блокира всякакви възможности за насилствено влизане. Нежеланите нарушители дори няма да помислят да се приближат до гаражната ви врата, ако тя е оборудвана с ново LED осветление и детектор за движение.

Сертифицирането редовно гарантира, че нищо няма да се обърка.

Всички автоматични секционни врати NovoPort® са тествани и сертифицирани в съответствие със строгите стандарти на европейския стандарт 13241-1. Освен това всички наши гаражни врати и задвижвания носят маркировката GS, която е одобрена от независимата агенция за сертифициране TÜV, водещата световна марка за изпитване на безопасност и сигурност, както и новите разпоредби TTZ “Защита на гаражни врати”. Ето какво имаме предвид, когато казваме “изключителна сигурност”!

1. Защита от притискане на пръстите ви

Частите и пантите на гаражната врата имат уникален дизайн, който ефективно предпазва от притискане на пръстите.

2. Стоманени въжета и защитна ъглова рамка

Ъгловата рамка на вратата прави намесата между крилото и конструкцията много невъзможна. Стоманените въжета са от вътрешната страна на рамката, което намалява риска от нараняване и осигурява максимална ефективност на вратата.

3. Задвижване с автоматично спиране

Когато вратата се сблъска с препятствие, се активира функцията за автоматично спиране и отваряне. Задвижването се блокира автоматично в ограничителя на направляващата релса, което предотвратява повдигането на вратата с помощта на лост.

4. Система за защита с троен пакет пружини

Секционните гаражни врати модел ISO 20 се предлагат с надеждни тройни пружини и двойни стоманени въжета. Дори ако някоя пружина се счупи, гаражната врата няма да падне; останалите ще продължат да я осигуряват безупречно.

5. Предпазващи от пружини водещи ролки и пружини

За да се избегнат странични смущения, снопът пружини почива в предпазна релса над релсите на вратата. Предпазените от повреда направляващи ролки с U-образни държачи направляват стоманените въжета.

Изо 34 и Изо 45 торсионни пружини

Тежките секционни гаражни врати тип ISO 34, и ISO 45 са оборудвани с торсионни пружини с вградена защита срещу счупване, които отговарят на европейския стандарт DIN EN 12604. Ако се счупи пружина, е необходимо да я смените, вратата спира да се движи мигновено, като предотвратява падането на крилото. В зависимост от наличното пространство торсионните пружини могат да се монтират пред или отстрани на направляващите релси.

Модернизация на гаражната врата

Хората понякога срещат трудности при модернизирането на стария си гараж, особено при замяната на тези гаражни врати със секционни гаражни врати: старите стандартни размери невинаги отговарят на новите стандартни спецификации. В тази ситуация имате три възможности: да промените отвора на гаража си, да закупите скъпа гаражна врата с нестандартни размери или да се свържете незабавно с търговски представител на Новоферм! Защото ние разполагаме с врати, които пасват досущ на всички размери на готовите старинни гаражи. Това спестява пари, а времето спестява много място! Тъй като новата секционна гаражна врата е вградена зад входа на гаража, премахването на рамката на люлеещата се врата ви позволява да преминете с поне 14 см допълнителна ширина. Да не забравяме, че сега вратата ще бъде още по-привлекателна!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Свързани новини